طرح های نوآورانه از نظر مرکز به طرحهایی گفته میشود که دارای سطح فناوری بالایی بوده و دارای معیارهای تازگی و نوآوری در سطح ملی یا بین المللی باشد. متقاضیان این طرحها می توانند همه فناوران نظیر اساتید دانشگاه، دانشجویان تمامی مقاطع، پژوهشگران و غیره باشند. پژوهشکده سامانه ها و مکانیزم های صنعتی پیشرفته انواع حمایت های خود را از طرحهای نوآورانه به شرح ذیل اعلام میدارد:
الف) حمایت مالی (تشویقی): این حمایت به دو صورت مقرری ماهانه و یا مرحله ای انجام میپذیرد. این عمل بر اساس تصمیم در کارگروه تخصصی پژوهشکده سامانه ها و مکانیزم های صنعتی پیشرفته صورت میپذیرد و با توجه به وسعت و حجم کار طرح میزان آن تعیین میشود.
ب) حمایت مشاوره و راهنمایی: برای فرد یک استاد ناظر (راهنما) خبره تعیین میگردد و تمامی مراحل از ابتدا تا انتها زیر نظر راهنمایی وی صورت میپذیرد. همچنین در این نوع حمایت، مرکز همکاری و مشاورت کاملی پیرامون حق ثبت انحصاری طرح نوآورانه برای شخص متقاضی طبق تفاهمنامه برکز انجام خواهد داد.
پ) حمایت ارتباطاتی و تخصصی: برای طرحهایی که نیاز به مشورت با سایر گروههای تخصصی خارج از حوزه کاری فرد صاحب طرح است، از پتانسیل نیروهای متخصص سایر گروهها مانند مهندسی برق، مکانیک و غیره بهره گرفته میشود.
ت) حمایت غیر مالی: امکانات، فضا، ابزار و زیرساختهای مورد نیاز برای انجام طرحهای پژوهشی در اختیار فرد قرار میگیرند.
ث) حمایت شغلی و ارتباط با صنعت: فرصت همکاری با پژوهشکده سامانه ها و مکانیزم های صنعتی پیشرفته و مشارکت در طرحهای نوآورانه جاری بهمدت یک تا سه سال برای محقق فراهم میشود. همچنین در صورت دارابودن پتانسیل تولید انبوه یا تجاری سازی، پژوهشکده سامانه ها و مکانیزم های صنعتی پیشرفته طرح را توسط شرکتهای هلدینگهای زیرمجموعه یا سایر شرکتهای مراجعه کننده (صاحبان صنعت) لینک کرده و محقق را مستقیماً به صاحب صنعت یا شرکت دارای امکانات متصل می نماید.
ج) حمایت سرمایهگذاری: سرمایهگذاری مورد نیاز برای توسعه دستاوردهای حاصل از طرح در راستای تبدیل آن به کسب و کار انجام میگیرد.
چ) حمایت استعداد: در صورت توسعه دستاورد حاصل از طرحهای صنعتی در راستای توسعه محصول و بازار شرکتهای زیرمجموعه هلدینگ، بر اساس توافقات بعدی میان طرفین، درآمد حاصله بین محقق و هلدینگ تعلق میگیرد.