تاریخچه

مقدمه: امروزه دانشگاه ها در کشور های توسعه یافته صنعتی جزو مهمترین ارکان آن کشور محسوب می شوند. تبدیل علم به فناوری و کاربردی نمودن آن در صنعت از علل اصلی پیشرفت این کشور ها محسوب می شود.

مشکل: کشور ما در چند سال اخیر با توجه به مشکلات عدیده در حوزه های مختلف صنعتی با شتابگیری و تمرکز روی صنایع فناور بومیی علاوه بر صنایع نظامی، در حال پیشرفت بزرگ در عرصه جهانی است. عدم وابستگی به نفت و خود کفایی در عرصه های مورد نیاز کشور و رفع آنها و همچنینتوسعه صادرات غیر نفتی و فروش فناوری و کسب درآمد از آن، نه تنها موجب افزایش درآمد ناخالص ملی خواهد شد بلکه ایران را به قلب فناوری در کشور های توسعه یافته تبدیل خواهد کرد.

راهکار: دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تبدیل شدن به دانشگاه نسل چهارم در این عرصه پیشگام بوده و با ایجاد نظام لایه ای به منظور اجرایی نمودن ارتباط واقعی بین صنعت و دانشگاه به عنوان مادر دانشگاه های صنعتعی ایران در جهت نیل به خروجی های فناور برای صنعت قدم های استواری برداشته است.

در همین راستا پژوهشکده سامانه ها مکانیزم های صنعتی پیشرفته با رویکرد تولید محصولات فناور صنعتی و یکپارچه سازی علوم نوین انجام پروژه های کاربردی به محصولا منحصر به فرد در علوم فنی و مهندسی دست یافته است.

این پژوهشکده با اجرای نظام لایه ای از یک سو در ارتباط موثر با دانشکده ها و بهره گیری از پتانسیل عظیم اساتید خبره و دانشجویان برتر دانشگاه و از سوی دیگر با ایجاد شبکه شرکت های دانش بنیان و ایجاد چرخه موثر در طراحی، تولید، توسعه و پشتیبانی محصولات فناور بومی به لطف خدا در کشور پیشتاز گردیده است.